Beste judoka´s, coaches, scheidsrechters, supporters en partners

In 2018 vond de eerste editie van BUSHi Open plaats. We hadden een droom en de ambitie om een goed toernooi te organiseren, waarin de belevenis centraal staat van judoka´s, coaches, ouders, supporters, scheidsrechters, EHBO, partners en ook vrijwilligers.

Het spijt ons enorm dat we daar dit jaar niet in zijn geslaagd. We gaan dit vanzelfsprekend op een eerlijke en open manier evalueren en zullen hier onze leerpunten uithalen, want dit willen we nooit meer.
Judoka´s, coaches en supporters hebben veel te lang moeten wachten en we konden op dat moment geen duidelijkheid geven over de vertraging. Het werd op deze manier moeilijk om de beste sportieve prestatie neer te zetten en daarvan te genieten.

De scheidsrechters kregen onverwacht een hele lange en intensieve werkdag met weinig rustmomenten. Deze dag heeft teveel van onze vrijwilligers gevraagd. Zij kwamen in een hectische en lange dag terecht. I.p.v. de waardering die zij verdienen werden ze geconfrontreerd met begrijpelijke heftige emotionele reacties. We zijn erg dankbaar dat, ondanks de lange en problematische dag, er judoka´s en coaches waren die hun geduld konden bewaren. Er stonden scheidrechters, coaches en vrijwilligers op die heel wat stappen extra hebben gezet, oplossingen bedachten en vriendelijk bleven. Heel bijzonder! De belevenis van die dag staat ver, ver weg van onze doelstelling: een mooi sportief en kwalitatief judotoernooi voor alle betrokkenen! Dit alles had nooit mogen gebeuren, hiervoor bieden we oprecht onze excuses aan.

Uiteraard staan we open voor jullie reactie en feedback.

Met vriendelijke groet

Remco Radier, BUSHi Open commissie